Centru de testare Drive-Thru

Rezultate în 3-5 ore

Ce inseamna IgG si IgM in lupta impotriva virusului SARS-CoV-2

IgM si IgG – profil imunologic al infectiei cu virusul SARS-CoV-2 (COVID-19)
La REVIVE HEALTH, profilul imunologic al virusului SARS-CoV-2 detecteaza anticorpii COVID-19 de tip IgM si IgG in proba de sange. Acesti anticorpi specifici sunt produsi de organismul uman ca raspuns la infectia cu SARS-CoV-2.

Realizarea unui test anticorpi coronavirus este disponibila in punctul de recoltare REVIVE HEALTH si include:
• Virusul SARS-CoV-2 anticorpi IgM
• Virusul SARS-CoV-2 anticorpi IgG
Pentru a face un test imunitate covid un este necesara o pregatire prealabila din partea clientului, iar specimenul recoltat este sangele venos. Rezultatul se elibereaza in 48-72 ore. Daca vrei sa soliciti un test anticorpi covid 19, centru de testare Revive Health iti ofera servicii sigure realizate de specialisti.

Testele care determina nivelul de anticorpi IgM si IgG sunt realizate in urma recoltarii unei cantitati mici de sange, care este necesare pentru a putea fi analizata in laborator. Nevoia unui test imunitate poate aparea in diverse contexte si tocmai din acest motiv trebuie sa afli in prealabil ce inseamna anticorpi IgG si IgM! Afla in cele ce urmeaza mai multe informatii importante!

test anticorpi igg si igm

Informatii de interes general

Coronavirusurile, care sunt virusuri ARN ce apartin ordinului Nidovirales, familia Coronaviridae, subfamilia Orthocoronavirinae, infecteaza omul si o varietate larga de pasari si mamifere. Coronavirusurile sunt clasificate in patru genuri: Alfa, Beta, Delta si Gammacoronavirus. Multe coronavirusuri au fost detectate la lilieci care ar detine un rol crucial in evolutia acestor virusuri, in special a genurilor alfa si beta-coronavirusuri.
Alfa-Coronavirusul determina infectii usoare/moderate sau asimptomatice, in timp ce beta-Coronavirus pot produce afectari severe ale tractului respirator, cu potential letal crescut. Beta-Coronavirusurile zoonotice au trecut bariera de specie, cauzand pneumonie letala pentru om. Noul Coronavirus, denumit initial 2019-nCoV si ulterior SARS-CoV-2, descoperit initial in decembrie 2019 in Wuhan, provincia Hubei din China, secventiat si izolat in ianuarie 2020, este virusul care a cauzat pandemia actuala de pneumonie atipica. SARS-CoV-2 apartine genului Betacoronavirus, subgenul Sarbecovirus.

Din punct de vedere clinic, SARS-CoV-2 determina o infectie respiratorie cunoscuta sub numele de COVID-19. Timpul dintre expunerea initiala la virus si debutul simptomelor (perioada de incubatie) este de 2-14 zile in 95% din cazuri, cu o medie de 5-6 zile, ceea ce indica faptul ca este necesara o perioada de carantina a contactilor de minum 14 zile.
Boala este caracterizata prin simptomatologie predominant respiratorie: febra, tuse seaca, dispnee de severitate variabila care poate evolua catre pneumonie bilaterala interstitiala, insuficienta respiratorie sau detresa respiratorie acuta (ARDS) care reprezinta principala cauza de deces. Persoanele cu varsta peste 60 de ani, precum si cele cu comorbiditati (ex: hipertensiune arteriala, diabet zaharat, boala cronica renala, etc.) prezinta un risc mai mare de a dezvolta o forma severa a bolii. Exista si cazuri cu manifestari gastrointenstinale (mai ales diaree), iar la unii indivizi (in special la cei tineri) au fost semnalate hipo/anosmie (pierderea mirosului) si hipo/disgeuzie (pierderea gustului) ca simptome precoce. Fiziopatologia ARDS indus de SARS-CoV-2 este similara cu cea a pneumoniei comunitare severe cauzata de alte virusuri sau bacterii. Productia excesiva de citokine proinflamatorii (factorul de necroza tumorala alfa, interleukin 6 si interleukina 1 beta), descrisa ca o “furtuna de citokine” se asociaza cu un risc crescut de hiperpermeabilitate vasculara si insuficienta multipla de organ, cu o rata mare de mortalitate.
Diagnosticarea infectiei cu SARS-CoV-2 se poate realiza pe doua cai:
– evidentierea virusului prin tehnici de amplificare a materialului genetic viral (test RT-PCR)
– detectie anticorpi specifici – care reprezinta raspunsul imun al organismului la virus.

analize medicale
test IGG IGM

Test serologic de detectie a anticorpilor specifici – test imunitate Covid

Acest test imunitate Covid poate detecta in probe de sange anticorpii de tip IgM si IgG Covid produsi de organismul uman ca raspuns la infectia cu SARS-CoV-2.
Anticorpii detectati prin testul serologic indica faptul ca o persoana a intrat in contact cu virusul SARS-CoV-2, indiferent daca persoana respectiva prezenta simptome specifice infectiei sau a fost asimptomatica.
Prezenta anticorpilor specifici de tip IgM sau titrul de anticorpi specifici tip IgG din faza de convalescenta de ≥4 ori mai mare comparativ cu titrul identificat in faza acuta pot fi utilizate drept criteriu de diagnostic pentru pacientii suspectati de infectie SARS-CoV-2 cu rezultate negative la testele RT-PCR. Detectia anticorpilor specifici anti SARS-CoV-2 de tip IgM va permite evidentierea infectiei acute, insa cu un interval timp de latenta (minim 7 zile post-infectie), fata de detectia virusului prin teste RT-PCR. Pe de alta parte, testul IgM pozitiv trebuie confirmat cu un test RT-PCR deoarece un test IgM pozitiv poate aparea si la persoane vindecate, ceea ce limiteaza foarte mult utilitatea acestei metode pentru diagnosticul infectiei si reducerea transmiterii. Deoarece este posibil ca anticorpii IgM sa nu se dezvolte precoce sau deloc la pacientii infectati, acest tip de test de anticorpi nu este utilizat pentru a exclude infectia cu SARS-CoV-2 (COVID-19) la un individ.
Prezenta anticorpilor de tip IgG nu exclude pacientii cu infectii active, care pot fi inca contagiosi. Un rezultat negativ nu exclude prezenta virusului – pacientii suspecti de COVID-19 trebuie testati ulterior prin metoda RT-PCR. Inlocuirea testelor de diagnostic molecular cu teste de detectie a anticorpilor nu este recomandata, deoarece un test anticorpi Covid 19 negativ poate induce o falsa senzatie de siguranta pacientilor infectati din cauza aparitiei tardive a seroconversiei.

Conform protocolului Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) de diagnostic al infectie cu SARS-CoV-2 elaborat si publicat pe data de 2 martie 2020, studiile serologice pot fi utile in investigarea pandemiei actuale si in evaluarea ratei de atac sau a extinderii acesteia. In situatiile in care testele de amplificare a acizilor nucleici sunt negative si exista o dovada epidemiologica puternica a infectiei SARS-CoV-2 testarea unor probe de ser pereche, din faza acuta si cea de convalescenta, utilizand teste serologice validate, poate sustine diagnosticul COVID-19. In plus, rezultatele testelor serologice pot ajuta la determinarea persoanelor care pot dona plasma, ce poate servi drept posibil tratament pentru cei cu forme severe de COVID-19.
*Nu este dovedit faptul ca persoanele care s-au vindecat de COVID-19 si prezinta anticorpi sunt protejate de o a doua infectie.
Un rezultat IgM pozitiv indica cel mai probabil o infectie acuta, insa cu un interval timp de latenta (minim 7 zile post-infectie), fata de detectia virusului prin test RT-PCR. Pe de alta parte, rezultatul IgM pozitiv trebuie confirmat cu un test RT-PCR. Deoarece anticorpii IgM s-ar putea sa nu se dezvolte precoce sau deloc la pacientii infectati, acest tip de test de anticorpi nu este utilizat pentru a exclude SARS-CoV-2 la un individ.
Rezultatul IgG pozitiv indica cel mai probabil o expunere anterioara fata de infectia cu SARS-CoV-2, insa nu exclude posibilitatea unei infectii active prezente la momentul testarii. In functie de contextul epidemiologic si simptomatologia pacientului se recomanda testarea RT-PCR in vederea identificarii virusului.
Obtinerea unui rezultat pozitiv la serologie IgM si IgG Covid indica momentul seroconversiei titrului de anticorpi.
Obtinerea unui rezultat negativ indica absenta expunerii anterioare la SARS-CoV-2 si deci susceptibilitatea fata de infectie. Pacientii suspectati de COVID-19 cu rezultat negativ la serologie trebuie testati si prin metoda RT-PCR.
Realizarea unui test imunitate Covid poate fi realizat in central drive-thru, dar poate fi solicitat si pentru recoltare la domiciliu. Apeleaza la un test anticorpi Covid 19 pentru a afla daca igg si igm Covid sunt detectabili.