Centru de testare Drive-Thru

Rezultate în 3-5 ore

Test Covid - Ai fost testat pozitiv pentru COVID-19? Ce trebuie sa stii?

Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt asimptomatice sau cu simptome usoare. In urma unui test RT-PCR efectuat la REVIVE HEALTH exista doua cai prin care o persoană diagnosticata cu COVID-19 poate aborda sistemul de sanatate: daca exista simptome care pot pune viata in pericol, clientul testat pozitiv pentru COVID-19 va merge direct la spital, iar daca nu exista simptome grave, clientul va ramane izolat la domiciliu.
Rezultatele pozitive ale clientilor REVIVE HEALTH sunt centralizate de laboratorul de biologie moleculara și trimise la Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) locale. Imediat dupa primirea rezultatului pozitiv, clientul asimptomatic trebuie sa ramana izolat la domiciliu, sa contacteze DSP locala si sa urmeze indicațiile specialistilor in sanatate publica. Este necesar sa notati faptul ca aceasta incercare de autoraportare la DSP durează uneori zile întregi, pentru simplul motiv ca aceasta autoritate publica este depasita de volumul de munca. In acelasi timp, clientul diagnosticat cu COVID-19 trebuie sa contacteze medicul de familie care va oferi toate indicatiile si pasii de urmat.
Medicul epidemiolog alocat de catre DSP, care va evalua ulterior clientul diagnosticat cu COVID-19, va elibera o scrisoare medicala in urma evaluarii si va decide daca izolarea se continua la domiciliu sau este necesara internarea intr-o unitate spitaliceasca. Daca se stabileste ca este absolut indicata internarea in spital, conform tabloului clinic, medicul evaluator impreuna cu DSP vor gasi un loc de internare pentru pacientul respectiv.

rezultat pozitiv covid
tratament covid

Tratament COVID – care sunt pasii urmatori

Dacă ai primit un rezultat pozitiv de la REVIVE HEALTH, nu contacta imediat ambulanța, mai ales daca esti asimptomatic sau ai simptome usoare. Contacteaza DSP locala si medicul de familie, care te vor evalua conform procedurilor si normelor in vigoare.
Dacă totusi ai simptome care iti pot pune viata in pericol, sună urgent la 112 si solicita o ambulanta. Chiar daca sistemul 112 este extrem de aglomerat, atunci cand ai simptome, aceasta este calea obligatoriu de urmat.

Triajul epidemiologic in vederea internării îl fac medicii din spital și în cazul celor care ajung la spital direct cu ambulanța. Daca ai fost condus intr-o unitate spitaliceasca in urma solicitarii telefonice, sa nu te astepti sa beneficiezi de internare automata. Pentru a se evita supraaglomerarea sistemului sanitar, vei fi internat numai daca situatia medicala constatata in urma evaluarii o impune. Daca esti un caz usor, fara risc imediat si fara o patologie asociata, nu vei fi internat. Doar cazurile grave sunt internate. Se recomanda ca inclusiv tratamentele cu anticoagulante, subcutanate, sa fie efectuate la domiciliu, in izolare. Nu uita ca exista intotdeauna medicul tau de familie care te va monitoriza si iti va oferi consultatii telefonice la nevoie. In cazul in care prezinti simptome respiratorii, un consult telefonic la medicul de familie este suficient pentru a decide dacă este cazul pentru investigatii paraclinice.

Cum se face testul COVID la Revive Health?

La REVIVE HEALTH recoltarea exsudatului nazofaringian se efectueaza de catre personal medical autorizat, conform “Procedurii privind recoltarea probelor biologice și efectuarea testării SARS-CoV-2 (COVID-19)”, cu respectarea tuturor recomandarilor Institutului National de Sanatate Publica.
Pentru mai multe informatii despre tipologiile de teste COVID disponibile la centrul nostru de testare drive-thru si pentru detalii despre test COVID-19 pret si modalitati de plata contacteaza-ne pe site-ul nostru.