Centru de testare Drive-Thru

Rezultate în 3-5 ore

TEST SARS-CoV-2 - anticorpi neutralizanti anti-proteina SPIKE

Vrei sa stii daca ai dezvoltat anticorpi impotriva SARS-CoV-2?

La REVIVE HEALTH este acum disponibil pentru dumneavoastra cel mai nou test anticorpi coronavirus, realizat in laborator, test care iti poate monitoriza cantitatea de anticorpi post vaccinare anti COVID-19. Testul mai poate fi efectuat si de catre clientii care au trecut prin boala COVID-19 si vor sa afle detalii despre statusul imun.
Anticorpii neutralizanti (anti-spike RBD) sunt cei care impiedica atasarea virusului SARS-CoV-2 de celulele umane. Acesti anticorpi se leaga de zonele S1 si S2 ale glicoproteinei S si impiedica virusul sa afecteze celula umana, acesta fiind motivul pentru care sunt denumiti “anticorpi neutralizanti”. Odata formati anticorpii, organismul uman este pregatit sa lupte cu boala COVID-19 atunci cand intra in contact cu virusul SARS-CoV-2.
Anticorpii anti-proteina Spike reprezinta o reactie a organismului dupa vaccinare sau dupa infectarea cu noul coronavirus. Testul SARS-COV-2 – anticorpi neutralizanti anti-proteina Spike depisteaza si dozeaza acesti anticorpi.

Care este legatura dintre acest tip de test si vaccin?

Vaccinurile anti COVID-19 bazate pe tehnologie ARN mesager, respectiv serurile de la Pfizer si Moderna, urmaresc sintetizarea de anticorpi neutralizanti, dar si raspunsul imun celular fata de antigenul S (spike) care contribuie la protectia impotriva infectiei cu SARS-CoV-2.
In urma vaccinarii, organismul dezvolta, in cele mai multe din cazuri, anticorpii anti-proteina S. Testul ”urmareste” acesti anticorpi, pentru a confirma sau infirma prezenta lor in organism.
Spre deosebire de un test calitativ, un test cantitativ poate masura in mod specific concentratiile de anticorpi neutralizanti si poate raspunde acestei necesitati in cel mai simplu mod disponibil (valoarea indicelui se coreleaza cu titrul anticorpilor neutralizanti).

Cand este recomandat testul?

Acest test iti este recomantat daca:
• Te-ai vaccinat impotriva COVID-19 si doresti sa iti monitorizezi cantitativ anticorpii neutralizanti anti-proteina spike (S) a virusului. Testul poate fi efectuat la 7-10 zile dupa administrarea celei de-a 2-a doze de vaccin Pfizer, sau la 14 zile dupa administrarea celei de-a 2-a doze de vaccin Moderna.
• Ai avut COVID-19 si vrei sa iti evaluezi gradul de imunitate post infectie. Testul poate fi efectuat la 10 zile de la debutul simptomelor, studiile sugerand ca atunci apar anticorpii indreptati impotriva proteinei S si nucleoproteinei virale.

Interpretarea rezultatului

Testul pentru anticorpi neutralizanti anti-proteina spike este cantitativ, rezultatul fiind exprimat in unitatea de masura Index. Titrul este o valoare care se corelaza cu cantitatea de anticorpi ce se formeaza in organism.

Prezenta anticorpilor anti-proteina Spike poate indica imunitate fata de virusul SARS-CoV-2, dobandita prin infectie sau vaccinare.
Pregatire pacient: testarea nu necesita pregatire prealabila a clientului.
Tehnica de recoltare: sange venos.
Recipient de recoltare: vacutainer biochimie fara anticoagulant cu/ fara gel separator.
Cauze de respingere a probei : specimen hemolizat, lipemic sau contaminat bacterian.
Stabilitate proba: serul este stabil 2 zile la temperatura camerei; 7 zile la 2-8ºC; 6 luni la –20ºC.
Metoda: Electrochemiluminescenta (ECLIA).
Valori de referinta si interpretarea rezultatelor:
<10 AU/ml: Negativ, absenta imunizarii
>10 AU/ml: Pozitiv, imunizare post vaccinare sau post infectie cu SARS-CoV-2

Prin urmare, un rezultat pozitiv indica o infectie recenta sau expunere anterioara la SARS-COV-2 sau vaccinare.
Un rezultat negativ indica absenta expunerii anterioare la SARS-COV-2 si deci susceptibilitatea fata de infectie. De asemenea, un rezultat negativ nu exclude o infectie cu SARS-CoV-2, in cazul in care probele sunt recoltate inainte de seroconversie sau imediat dupa vaccinare, precum si la pacientii imunodeprimati.

Dozarea anticorpilor se poate face la 3 si 6 luni in vederea evaluarii si monitorizarii evolutiei anticorpilor in dinamica. Deoarece metodele de testare pot diferi de la un laborator la altul, este recomandat ca testarile sa fie efectuate pe aceeasi metoda.

Vino la REVIVE HEALTH pentru a afla daca ai anticorpi anti-SARS-CoV-2!